Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμιες δημογραφικές αλλαγές: Η πορεία προς μια μουσουλμανική Ευρώπη

Η πορεία προς μια μουσουλμανική Ευρώπη


Ο Κόσμος αλλάζει. Σε 3-4 δεκαετίες τίποτε δεν θα είναι ίδιο, κυρίως στη σύνθεση του πληθυσμού. Επιστημονικές μελέτες εκτιμούν τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στον Δυτικό πολιτισμό εξαιτίας των ραγδαίων δημογραφικών μεταβολών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προκειμένου ένας πολιτισμός να διατηρηθεί για περισσότερα από 25 χρόνια έχει ανάγκη ενός ρυθμού γονιμότητας της τάξεως του 2,11 γεννήσεων ανά οικογένεια. Μικρότερος αριθμός γεννήσεων οδηγεί οποιοδήποτε πολιτισμό σε παρακμή. Ιστορικά κανένας πολιτισμός δεν μπόρεσε να ανακάμψει με ρυθμό γεννήσεων 1,9. Ακόμη περισσότερο, με ρυθμούς της τάξεως του 1,3 (όπως περίπου της σύγχρονης Ευρώπης) δεν υπάρχει καν δυνατότητα αναστροφής της κατάστασης. Διότι απαιτούνται 80-100 χρόνια για να διορθωθεί η κατάσταση. Φυσικά κανένα οικονομικό μοντέλο δεν μπορεί να

επιβιώσει τόσα χρόνια ώστε να συντηρήσει ένα πολιτισμό.

Το 2007, οι ρυθμοί γονιμότητας στην Ευρώπη ήταν: στη Γαλλία 1,8 στην Αγγλία 1,6 στην Ελλάδα και τη Γερμανία 1,3 στην Ιταλία 1,2 και στην Ισπανία 1,1. Ο μέσος όρος σε 31 χώρες της Ευρώπης είναι 1,38. Επειδή δε η φύση συμπληρώνει πάντα τα κενά, η μη αυξήση του πληθυσμού της Ευρώπης μέσω των γεννήσεων, θα συμπληρωθεί από τη μετανάστευση. Φυσικά μιλάμε κυρίως για τη μουσουλμανική μετανάστευση που αποτελεί σήμερα το 90% της συνολικής μετανάστευσης στην ήπειρό μας. Στη Γαλλία όπου ο μέσος όρος παιδιών ανά οικογένεια είναι 1,8 οι μουσουλμάνοι έχουν 8,1. Το 30% των παιδιών κάτω των 20 ετών είναι μουσουλμάνοι. Μάλιστα σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι και η Μασσαλία το ποσοστό φθάνει το 45%. Υπολογίζεται ότι το 2027 ένας στους πέντε Γάλλους θα είναι μουσουλμάνος. Μέσα σε 40 χρόνια η Γαλλία θα είναι ισλαμική δημοκρατία. 

Στη Μεγάλη Βρετανία, κατά τα τελευταία 30 χρόνια, ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυξήθηκα από 82.000 σε 2.500.000, δηλαδή μεγάλωσε 30 φορές. Στην Ολλανδία το 50% των νέων γεννήσεων είναι μουσουλμάνοι. Σε μόλις 15 χρόνια το μισό του πληθυσμού της Ολλανδίας θα είναι μουσουλμάνοι. Στη Ρωσία υπάρχουν πάνω από 23 εκατομμύρια μουσουλμάνοι (1 στους 5 Ρώσους) ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των μουσουλμάνων μεταξύ των νέων. Εκτιμάται ότι σε πολύ λίγα χρόνια το 40% του ρωσικού στρατού θα είναι μουσουλμάνοι. Στο Βέλγιο το 25% του πληθυσμού και το 50% των γεννήσεων είναι μουσουλμάνοι. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Βελγίου, μέχρι το 2025, το 1/3 όλων των παιδιών της Ευρώπης θα γεννηθούν από μουσουλμανικές οικογένειες – μόλις μετά από 17 χρόνια.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας εκτιμά ότι η παρακμή του γερμανικού πληθυσμού δεν μπορεί πλέον να σταματήσει. Η πτώση του δεν είναι πλέον αναστρέψιμη. Σύμφωνα με το German Federal Statistics Office, μέχρι το έτος 2050 η Γερμανία θα είναι μουσουλμανικό κράτος. Υπάρχουν σήμερα 52 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Ευρώπη. Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί στα επόμενα 20 χρόνια. 

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι δηλώνει: «Υπάρχουν σημεία ότι ο Αλλάχ θα καταγάγει μεγάλη νίκη του Ισλάμ στην Ευρώπη χωρίς σπαθιά, χωρίς κανόνια, χωρίς κατάκτηση. Δεν έχουμε ανάγκη τρομοκρατών, δεν έχουμε ανάγκη βομβιστών αυτοκτονίας. Πλέον των 50 εκατομμυρίων μουσουλμάνων θα την μετατρέψουν σε μουσουλμανική ήπειρο μέσα σε λίγες δεκαετίες.» 

Ανάλογη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Αμερική. Στον Καναδά, όπου ο ρυθμός γονιμότητας είναι 1,6 ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς. Μετξάυ 2001-2006 ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά 1,6 εκατομμύρια από τα οποία τα 1,2 ήταν μετανάστες. Στις ΗΠΑ, με ρυθμό γονιμότητας επίσης 1,6 υπήρχαν το 1970, 100.000 μουσουλμάνοι, ενώ το 2008 ο αριθμός τους έφθασε τα 9.000.000,. Σε παγκόσμιο ισλαμικό συνέδριο (Islamic Strategic Conference) που έλαβε χώρα προ τριετίας στο Σικάγο, με τη συμμετοχή 44 ισλαμικών χωρών, συζητήθηκε η ανάγκη δραστηριοποίησης των μουσουλμάνων σε όλους τους τομείς (τύπος, πολιτική, εκπαίδευση και άλλους πολλούς). Ειπώθηκε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι σε 30 χρόνια θα ζουν στις ΗΠΑ 50.000.000 μουσουλμάνοι».

Ο κόσμος αλλάζει. Τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας θα ζήσουν σε ένα διαφορετικό κόσμο.

okosmosgyromas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου