Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καλοσωρίσατε στο Freedom Brake

«Γεωπολιτικό παιδί παρακολουθεί τη γέννηση του νέου ανθρώπου», Dali, 1943

Εικοστός πρώτος αιώνας. Τρεις με τέσσερις αιώνες πέρασαν από την εποχή του Διαφωτισμού, Le Siècle des Lumières όπως τον αποκαλούσαν οι Γάλλοι Διαφωτιστές. Τριακόσια με τετρακόσια χρόνια κύλησαν με πολέμους, συμμαχίες, εφευρέσεις, γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της ανθρωπότητας και ακόμα ζούμε τον απόλυτο σκοταδισμό.


Καρικατούρα του 18ου αιώνα που αναπαριστά την τρίτη τάξη στην Γαλλία σε 
 πλήρη εκμετάλλευση, να έχει στους ώμους της τις υπόλοιπες δύο τάξεις

Πέρασαν αιώνες και ο κόσμος συνεχίζει να ζει μέσα σε μια υποδουλωμένη κατάσταση. Οι έχοντες ακόμη μένουν σε απομακρυσμένες, προνομιούχες επαύλεις ενώ ο λαός σηκώνει το βάρος μιας παραγωγικότητας που επιφέρει μεγάλο κέρδος σε ένα λιγοστό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι μικρές κοινότητες πέρασαν από τις μεγαλουπόλεις, επεκταθήκανε σε εθνικό επίπεδο, μετά ηπειρωτικό για να καταλήξουν σήμερα να εντάσσονται μέσα σε μια παγκόσμια κοινότητα. Αυτή ακριβώς την παγκόσμια κοινότητα προσπαθούνε τώρα τα μεγάλα αφεντικά να χαλιναγωγήσουν ώστε να μην επαναληφθεί η αιματηρή Γαλλική εξέγερση του 1789 με τα επακόλουθα της (μια περίοδο Τρομοκρατίας) μιας και οι συνθήκες τότε δείχνουν ανησυχητικές ομοιότητες με αυτές που εμφανίζονται τώρα σιγά σιγά στα Δυτικά κράτη και όχι μόνο.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια παγκοσμιοποίησης, ο έλεγχος πληροφοριών, η κάλυψη σχεδίων για μια ενωμένη κοινωνία με ελεύθερη μεταφορά εργατικού δυναμικού, χωρίς πολιτιστική ταυτότητα και ξεχωριστή ιστορία που να θεσμοθετεί την ύπαρξη κράτους και έθνους, η μείωση του πληθυσμού παγκοσμίως,  η συνέχιση μιας εξουσίας στα χέρια των λίγων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.


Τα ΜΜΕ στα χέρια των καθοδηγητών. Η επιστήμη στα χέρια των καθοδηγητών. Η θρησκεία, η πολιτική, η παραγωγή, η δημοκρατία -- όλα στα χέρια των καθοδηγητών βρίσκονται, αυτών που κινούνε τα νήματα, αυτών που μας παίζουν στα δάχτυλα, όχι μόνο σαν μαριονέτες, αλλά σαν νομίσματα πάνω στα δάχτυλα ταχυδακτυλουργών που με μαεστρία μας αναδεικνύουν και μας κρύβουν χωρίς να καταλαβαίνουμε τι καλά καλά μας γίνεται.

Τι διαδραματίζεται γύρω μας; Τι ξέρουμε; Τι πληροφορίες μας αξιώνουνε να γνωρίζουμε; Οι καταστάσεις μας λένε πως τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται. Υπάρχει αναταραχή και όμως ο κόσμος κοιμάται. Γιατί;

Αυτές οι ερωτήσεις μας ώθησαν να δημιουργήσουμε αυτό το blog, ένα blog που είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση. Ψάχνουμε γιατί ψαχνόμαστε, γιατί δεν επαναπαυόμαστε στις απαντήσεις που μας δίνονται. Γιατί για μας, οι απαντήσεις γεννάνε κι άλλες ερωτήσεις. Γιατί το να ζεις σημαίνει να πασχίζεις να ξεπεράσεις αυτό που είναι δεδομένο για τους άλλους.
 

Σας καλωσορίζουμε και σας εκτείνουμε το χέρι, όχι σαν ένδειξη απλής χειραψίας, αλλά με την ευχή πως θα σας δώσουμε αυτό που θεωρούμε καλό να γνωρίζετε, αυτό που ακούγεται εκεί έξω στη Βαβυλωνία της ενημέρωσης, και σεις με τη σειρά σας θα μας δώσετε τα φώτα σας πάνω στα θέματα που αναρτούμε. 

Freedom Brake - Το φρένο στην ελευθερία του ατόμου το βάζουν εδώ και αιώνες. Εμείς θα προσπαθούμε πάντα να το σπάσουμε.



ΥΓ: Οι αναρτήσεις είναι θέματα που βρίσκουμε ενδιαφέροντα. Δεν αποτελούν πάντα προσωπική άποψη μας ούτε υποστηρίζουμε τα επιχειρήματα που θέτουν είτε σαν γεγονός είτε σαν γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου