Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΦΟΤΟΥ ΕΛΑΒΕ 5 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Επιμέλεια άρθρου Vagedim

18 Μαρτίου 2013

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2013, πέθανε ένα μωράκι κοριτσάκι ενός μηνών αφότου έλαβε τον πρώτο εμβολιασμό του. Το μωρό Ayushi Gupta πέθανε στο Νοσοκομείο Maltibai στη  Δυτική Βομβάη στην Ινδία, λίγες ώρες μετά τη λήψη  εμβολίου για την Ηπατίτιδα Β, DPT (διφθερίτιδας, τετάνου
και του κοκκύτη) και από του στόματος σταγόνες κατά της πολιομυελίτιδας .

Οι γονείς της κατηγορούν τον θάνατό της αιτία των εμβολίων και έχουν καταθέσει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα κατά του νοσοκομείου για αμέλεια.

Λίγο πριν τους εμβολιασμούς της, οι γονείς της Ayushi, Amit και Lata Gupta, ενημέρωσαν το νοσοκομείο ότι το μωρό τους ήταν αδιάθετο και είχε βήχα. Μετά την εξέταση του μωρού, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι ο βήχας προκλήθηκε από την αλλαγή του καιρού, και συνέχισαν με τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ayushi άρχισε να κλαίει αμέσως μετά την λήψη των εμβολιασμών. Ωστόσο, οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι ήταν πιθανό ότι θα κλαίει όλη την ημέρα, καθώς αυτό είναι μια κοινή παρενέργεια των εμβολιασμών! Συμβούλεψαν τους γονείς της  να την πάρουν στο σπίτι της και να την ταίσουν  δύο ώρες αργότερα.


Οι γονείς της είπαν:

«Τη φέραμε στο σπίτι και την δώσαμε το γάλα της περίπου δύο ώρες αργότερα. Γύρω στις 7 μ.μ., τα μάτια της έκλεισαν και υποθέσαμε ότι είχε αποκοιμηθεί, "είπε ο Amit. «Όταν η γυναίκα μου προσπάθησε να την ξυπνήσει, είδε που δεν κινείται». 

Μόλις είδαν την κατάσταση του μωρού τους έσπευσαν αμέσως το άρρωστο βρέφος στο Νοσοκομείο Maltbai.

Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά. Η μικρή Ayushi ήταν ήδη νεκρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου