Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

The Venus Project


Γράφει η Εκάβη

Ο φουτουριστής Jacque Fresco και το Venus Project -- άλλο ένα επιχείρημα για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων που γεννιέται απο την οικονομική, διατροφική και σωματική τρομοκρατία των κυβερνώντων μέσω τραπεζών, χρέους, καρτέλ και πολέμων;


Το Venus Project προωθεί έναν τρόπο διαχείρησης των πόρων της Γης (τη πολύ μοδάτη λέξη sustainability -
αειφορία/βιωσιμότητα) στήνοντας μια Οικονομία Βασισμένη σε Πόρους (resource-based economy) που θα μοιράζει αγαθά ελεύθερα, χωρίς χρηματικό αντίτιμο σε έναν κόσμο ενομένο, δίχως σύνορα, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. 

Τονίζεται το γεγονός πως το Venus Project δεν έχει να κάνει με την ΝΤΠ και αυτούς που θέλουν να διαμορφώσουν μια ελιτιστική παγκόσμια τάξη άλλα τονίζεται επίσης πως είναι υποχρεωτικός ο σχεδιασμός που θα επανασχεδιάσει τις υποδομές του πλανήτη ωστε να λειτουργούν συνεκτικά συστήματα. Ο κόσμος βλέπεται σαν μια μονάδα που θα μπορεσει να λειτουργεί ομαλά μετά απο παγκόσμια έρευνα (global survey) - εδώ θυμίζει απογραφή η έννοια - θα αξιολογήσει τους πόρους, προσωπικό (τους κατοίκους του πλανήτη με άλλα λόγια), τα κέντρα παραγωγής και τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η ίδρυση μιας επιστημονικής κυβέρνησης δεν θα ήταν εξίσου επικίνδυνη; Δείτε το ντοκιμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Περισσότερες πληροφορίες για το Venus Project θα βρείτε εδώ




Freedom Brake 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου