Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Συνομωσιολογία ή πραγματικότητα;

planet

Τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες. Κυβερνητικά κτίρια, μνημεία, πολυσύχναστοι σταθμοί, κόμβοι διέλευσης καθώς και αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται υπό αυστηρή αστυνομική παρακολούθηση. Μάλιστα στους χώρους του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον επισκέπτες και εργαζόμενοι θα πρέπει να αναμένουν ελέγχους και αστυνομική παρουσία στις ουρές αναμονής και στις εισόδους.

Δίπλα στην τεχνηέντως δημιουργηθείσα οικονομική κρίση η παγκόσμια διαπλοκή θέτει τώρα ζήτημα ασφάλειας για τους πολίτες που σαν «παραλυμένοι» παρακολουθούν τις εξελίξεις. Τα μέτρα αστυνόμευσης θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Η οικονομική ανέχεια, οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», οι μακελάρηδες και ό,τι άλλο επακολουθήσει θα φέρει τους
λαούς σε απόγνωση, έτσι ώστε να αποδεχθούν αναγκαστικά λύσεις πέρα και έξω από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Το χάος θα επικρατήσει παντού και όλοι θα αναρωτιούνται τι πήγε στραβά. Ειδικά οι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια εκτός τόπου και χρόνου. Η απελπισία τρέφει το σύστημα. Ο κόσμος προετοιμάζεται για την πολιτικοοικονομική αλλαγή, η οποία θα παρουσιαστεί ως η μόνη εναλλακτική λύση στο «κραχ» που έπεται: «Ένα ενιαίο νόμισμα, ίσως και ψηφιακό, από μία παγκόσμια τράπεζα στα πλαίσια μιας παγκόσμιας συνεργασίας των εθνών, των οποίων οι πολιτικοί απέτυχαν».

Τα σύννεφα έχουν μαζευτεί εδώ και καιρό. Οι περισσότερες χώρες πλην της Ρωσίας είναι καταχρεωμένες. Δεν θα είναι δύσκολο να παρασυρθούν στο ντόμινο κατάρρευσης που άλλωστε έχει «προβλεφθεί» από πολλούς αναλυτές. Ακόμα και η Ρωσία όμως, παρότι χρωστάει μόνο 15 δις, αρχίζει και νιώθει άβολα σε γεωστρατηγικό επίπεδο. Tα ανταλλάγματα που ζητούσαν οι Ρώσοι από την Κύπρο, προκειμένου να ρισκάρουν και να βοηθήσουν την μεγαλόνησο -εδραιώνοντας παράλληλα την παρουσία τους στην Αν. Μεσόγειο με δύο «αποκούμπια» (Κύπρος, Συρία)-, δεν δόθηκαν.

Έτσι το Κρεμλίνο περιορίζεται προσωρινά στην Συρία για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμαστεί απέναντι σε ενδεχόμενη εισβολή στην Μέση Ανατολή από την Δύση, η οποία αδυνατεί να ανταγωνιστεί τους Ρώσους σε οικονομικό επίπεδο. Επομένως η Ρωσία πρέπει κάπως να βγει από την μέση, διότι εμποδίζει για δικά της συμφέροντα την προώθηση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου