Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πρώτα σούπερ ζιζάνια, και τώρα σούπερ έντομα – Χάρη στην εταιρεία Monsanto

rootworm
Dr. Mercola.

 
Μια νέα γενιά από προνύμφες εντόμων τρώνε τις ρίζες του γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού που υποτίθεται ότι προοριζόταν να είναι ανθεκτικό σε τέτοια παράσιτα.
 
Η αποτυχία του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto Bt θα μπορούσε να είναι η πιο σοβαρή απειλή που έχει ποτέ υπάρξει στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες στις ΗΠΑ και όχι μόνο. 

Και ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι τεράστιος.
Δισεκατομμύρια δολάρια είναι σε κίνδυνο, αφού το καλαμπόκι Bt καταλαμβάνει το 65 τοις εκατό του συνόλου του καλαμποκιού που καλλιεργείται στις ΗΠΑ. 

Το στέλεχος του καλαμποκιού, κατασκευασμένο για να σκοτώσει τις προνύμφες των σκαθαριών, όπως και το rootworm του καλαμποκιού, περιέχει ένα γονίδιο που αντιγράφεται από ένα έντομο-δολοφονο το βακτήριο το Bacillus thuringiensis, ή Bt. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση NPR: 

” Οι επιστήμονες, οι οποίοι συνέστησαν προσοχή τώρα λένε« σας το είπα, «επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα νέο στέλεχος των ανθεκτικών rootworms αναδύεται … 

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του EPA τώρα συνιστά ότι οι βιοτεχνολογικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει, για πρώτη φορά, ένα «σχέδιο διορθωτικών μέτρων» με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση αυτών των ανθεκτικών εντόμων …(θα ρίξουν και άλλα χημικά στον οργανισμό μας)
Με λίγα λόγια.

Θα τρώγαμε και θα φυτεύαμε υποτίθεται μεταλλαγμένο καλαμπόκι (με όποιες συνέπειες στην υγεία μας) γιατί ήταν πιο γερός ο σπόρος στα ζιζάνια και στα έντομα αλλά τελικά από ότι φαίνεται θα είναι πολύ χειρότερο απο το κανονικό καλαμπόκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου