Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ''ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ'' Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ... Τη δέσμευση της Σλοβενίας να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις 15 μεγάλων κρατικών επιχειρήσεων περιλαμβανομένης της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεππικοινωνιών της χώρας και του εθνικού αερομεταφορέα της ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να χρειαστεί ένα πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού.


Η πρωθυπουργός, Αλένκα            Μπράτουσεκ, ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο φόρος προστιθέμενης αξίας θα αυξηθεί από το 20% στο 22% από 1ης Ιουλίου,
ωστόσο πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή της διεξάγει ακόμη διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μειώσεις μισθών.


Ο υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ είπε ότι το πακέτο μέτρων θα σημάνει την εξοικονόμηση συνολικά ενός ποσού που θα ανέλθει σε περίπου 1 δισεκατ. ευρώ σε περικοπές δαπανών και εξόδων.


Το σχέδιο της κυβέρνησης για την δημοσιονομική εξυγίανση, το οποίο ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, πρόκειται να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.


Σύμφωνα με την Μπράτουσεκ, εάν εγκριθεί αυτό το πακέτο μέτρων στο σύνολό του δεν θα χρειαστεί η επιβολή ενός πρόσθετου φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ή «φόρου της κρίσης».


Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Σλοβενίας θεωρείται ότι είναι ο τραπεζικός της τομέας που είναι αντιμέτωπος με επισφάλειες ύψους 7 δισεκατ. ευρώ, ή περίπου 20% του σλοβένικου ΑΕΠ. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου