Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέα Τάξη Πραγμάτων: Μπλούμπεργκ προς μαθητές - Αφήστε το πανεπιστήμιο και γίνετε υδραυλικοί

Έκπληξη προκάλεσαν οι συμβουλές του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος στη διάρκεια της εβδομαδιαίας ραδιοφωνικής εκπομπής του... παρότρυνε όσους νέους δεν θα καταφέρουν ποτέ να γίνουν επιστήμονες και να φτιάχνουν πυραύλους, να ακολουθήσουν καριέρα υδραυλικού.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο δήμαρχος αναφέρεται στο σύνολο των

μαθητών, καθώς ελάχιστοι από αυτούς θα φτάσουν σε τόσο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο.

«Σε αντίθετη περίπτωση (δηλαδή, πηγαίνοντας στο πανεπιστήμιο) θα σπαταλήσουν τέσσερα χρόνια από τη ζωή τους, δαπανώντας 40 με 50 χιλιάδες δολάρια σε δίδακτρα, χωρίς να κερδίζουν κάποιο εισόδημα, παίρνοντας ίσως και ένα φοιτητικό δάνειο που θα πρέπει να εξοφλήσουν», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Για έναν μέσο μαθητή, συμπλήρωσε ο Μπλούμπεργκ, ο καθαρισμός φραγμένων σωληνώσεων είναι η καλύτερη λύση. Τα πλεονεκτήματα πολλά. Καταρχάς, οι υδραυλικοί έχουν μια καλή διαβίωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μακροχρόνια φοιτητικά δάνεια. Παράλληλα, η εργασία τους δεν εξαρτάται από άλλους παράγοντες, καθώς δεν διεκπεραιώνεται από τρίτους ή από τη συνδρομή ενός υπολογιστή.

Τέλος, οι υδραυλικοί ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους με λιγότερα χρέη και υψηλότερους μισθούς από τους συνομηλίκους τους που πήγαν σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου