Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Υγεία: Σταμάτησε η ανάπτυξη φαρμάκου για το Πάρκινσον

σχόλιο Freedom Brake

Σπατάλες σε άλλες ασήμαντες έρευνες συνεχίζονται ανά τον κόσμο (βλέπε βραβεία Nobel Ig (εδώ και εδώ), η ίδια η Merck ανακοίνωσε 13.000 απολύσεις ως το τέλος του 2015 (13% του συνολικού προσωπικού της), κλείνει εργοστάσια και κεντρικά γραφεία (δείτε επίσης εδώ) αλλά ανοίγει νέα σε Κίνα και Σαγκάη. 

Το 2012, πλήρωσε πρόστιμο
$1,6δις για παρατυπίες σχετικά με επιστροφές χρημάτων προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ (πηγή εδώ), άλλα $950εκατ το 2011 για παραπλανητική προώθηση του Vioxx (δείτε εδώ για το σκάνδαλο), ενώ αγωγές
για τα φάρμακα Fosamax, Januvia, NuvaRing και Propecia είναι εκκρεμείς (διαβάστε εδώ).


Επίσης, η Merck φέρεται να ξοδεύει περισσότερα για μάρκετινγκ (27%) παρά για
R&D (Research and Development / Έρευνα και Ανάπτυξη) (17,3%) (πηγή). 

Εν κατακλείδι, φαρμακευτικές εταιρίες (η Merck στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλά ένα παράδειγμα) βλέποντας πως τα δεδομένα των ερευνών είναι απογοητευτικά, αποφασίζουν λόγω κέρδους να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για μια θεραπεία. Αν βρήκαν χρόνο και χρήμα να αναπτύξουν το φάρμακο Follistim που προκαλεί τις ωοθήκες να αρχίσει η διαδικασία της ωορρηξίας στις γυναίκες, τον κολπικό αντισυλληπτικό δακτύλιο NuvaRing, και θεραπευτικά σχήματα κατά του HIV που - απο την εποχή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ή νόσος από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών το 1981φαινόταν ασύλληπτα δύσκολο να καταπολεμηθεί - θα πρέπει να επιμείνουν σε σωτήριες έρευνες όπως αυτή για τη νόσο του Πάρκινσον. 

Βέβαια, αυτό θα ήταν φυσιολογικό αν οι φαρμακευτικές εταιρίες είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την τιμή της μετοχής τους.


Υγεία: Σταμάτησε η ανάπτυξη φαρμάκου για το Πάρκινσον 

Διεκόπη η ανάπτυξη ενός πειραματικού φαρμάκου για τη νόσο του Πάρκινσον από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck&Co, αφού... τα αρχικά δεδομένα από τις τρεις φάσεις των ερευνών αποδείχθηκαν απογοητευτικά.

«Η νόσος του Πάρκινσον είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, καθιστώντας δύσκολη τη θεραπεία των ασθενών και την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών

προσεγγίσεων», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μίκελσον, αντιπρόεδρος των εργαστηρίων Merck Research Laboratories. «Είμαστε προσηλωμένοι στη νευρολογική έρευνα και θα διεξάγουμε περαιτέρω αναλύσεις των δεδομένων ώστε να παρέχουμε όλα τα πιθανά στοιχεία στις προσπάθειες της επιστημονικής κοινότητας για την εξεύρεση νέων προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση της νόσου».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα παρουσιαστούν σε ένα επερχόμενο επιστημονικό συνέδριο και θα δημοσιευτούν σε ιατρικό περιοδικό.


tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου