Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Απαγόρευσαν το "Δεν Ξεχνώ"

kanenasdenxehnL 

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου κατόπιν εντολών της κυβέρνησης απαγόρεψε στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου να αναγράφει στη φανέλα της το εθνικό μήνυμα "Δεν ξεχνώ".

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΕ) απαγόρευσε στους παίκτες της ομάδας Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας στη Μεγαλόνησο, να αγωνίζονται με
φανέλες που θα φέρουν στο μπροστινό μέρος τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ», επειδή το θεωρεί … «πολιτικό μήνυμα». Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας και από το 1974 κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος για τη στάση της ΚΟΕ δήλωσε : «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα αναγράφουν «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» με τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και θα τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ». «Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν.. Να μας πάρουν την ψυχή μας» κατέληξε ο κ. Χαραλάμπους. (defencenet)


prisonplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου