Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Η εξεγέρσεις στο Husby της Σουηδίας δεν ήταν νέο - Τα ΜΜΕ γιατί δεν δείχνουν αυτά που ήδη ξέρουν;

 τζαμί στο Malmö

γράφει η Εκάβη

Γιατί δεν δείχνουν και τα παρακάτω βίντεο απο τις εξεγέρσεις στο Malmö
το 2008. Η κοινωνία και η κυβέρνηση έβλεπε πως είχε η κατάσταση σε διάφορες περιοχές της χώρας, όμως παρ' όλα αυτά δεν έκανε τίποτα να προστατέψει τους πολίτες.

Στο πρώτο βίντεο, το ρεπορτάζ του Steve Harrigan για το κανάλι Fox News υπογραμμίζει πως η έκρηξη των μουσουλμάνων μεταναστών οφείλεται στον θυμό τους απέναντι στη χώρα που τους καλοδέχτηκε, και τονίζει μάλιστα πως το 90% απο αυτούς είναι άνεργοι. Ο φόβος που έχουν οι αστυνομικοί, τραυματιοφορείς και πυροσβέστες έχει αλλάξει τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους σε συγκεκριμένες περιοχές. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως σε κάποιες γειτονιές, τα ασθενοφόρα δεν εισέρχονται χωρίς συνοδεία
περιπολικού.

Αναφορά γίνεται επίσης στους πιο φιλελεύθερους νόμους ασυλίας της Ευρώπης που έχει η Σουηδία και πως το 1/4 του Malmö, μια πόλη 250.000 κατοίκων, πλέον αποτελείται απο μουσουλμάνους. Οι μετανάστες που ζητούν να τους δοθεί άσυλο επιτρέπεται να φέρουν συζήγους, αδέρφια, παππούδες και γιαγιάδες στη χώρα.

Ο δημόσιος υπάλληλος που εμφανίζεται στο 01.13 λέει πως στο σχολείο, απο τα 1000 παιδιά, 2 είναι Σουηδικής καταγωγής, ενώ ο αστυνομικός στο 01.35 θέτει το πρόβλημα ξεκάθαρα - <<οι μετανάστες δεν είναι μέρος της Σουηδικής κοινωνίας, είναι δύσκολο για αυτούς να ενσωματωθούν στην κοινωνία. >>

Ο εμπρησμός του τζαμιού δείχνει ήδη απο το 2008 πως υπάρχουν εντάσεις στη φαινομενικά ανεκτική Σουηδική κοινωνία. Η ερώτηση που δεν αναφέρει το ρεπορτάζ είναι πως έπιασε φωτιά το τζαμί; Η απάντηση εμφανίζεται στην  αντίδραση των κατοίκων που πετούσαν πέτρες στους πυροσβέστες οι οποίοι ήρθαν να κάνουν τη δουλειά τους.



Το πιο δημοφιλές όνομα μωρού είναι Μοχάμεντ σε μια πόλη που το 2ο βίντεο (ρεπορτάζ του Dale Hurd για το CBN News) λέει θα γίνει σε λίγες δεκαετίες κατά πλειοψηφία μουσουλμανική. Στο Rosengård , συνοικία του Malmö, η ανεργία φτάνει το 70%.

Όσοι Σουηδοί ανησυχούν βλέποντας την κατάσταση να χειροτερεύει αποκαλούνται εξτρεμιστές, ρατσιστές, απάνθρωποι και φασίστες απο τα ΜΜΕ. Στην τελική ανάλυση, το μεταναστευτικό έχει πολώσει την κοινωνία της Σουηδίας.

Το 2049, η Σουηδία προβλέπεται να έχει μουσουλμανική πλειοψηφία φανερώνει ο Lars Hedegaard της International Free Press Society.





Σημείωση: Το CBN (Christian Broadcasting Network) είναι θρησκευτικό κανάλι της Αμερικής, ιδρυτής του οποίου είναι ο τηλε-ευαγγελιστής Pat Robertson.


Freedom Brake

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου