Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ HPV ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η κυβέρνηση του Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας της Ιαπωνίας μιλά δημόσια για τις καταστροφικές παρενέργειες που προέρχονται από τα δημοφιλή προωθημένα σε όλο τον κόσμο εμβόλια HPV, το Gardasil και το Cervarix. 


Το Gardasil είναι προιόν της Merck και το Cervarix έχει κατασκευαστεί από την GlaxoSmithKline. Μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί περίπου 3,28 εκατομμύρια Ιάπωνες με αυτά τα εμβόλια HPV. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί 1.968 δυσμενείς περιπτώσεις στην ιαπωνική κυβέρνηση, λεπτομερώς με σοβαρές ιατρικές παρενέργειες. 

Οι Ιάπωνες αναφέρουν ότι οι παρενέργειες κυμαίνονται από "μακροπρόθεσμο πόνο και μούδιασμα, υπογονιμότητα και παράλυση." Στον απόηχο των καταγγελιών αυτών, η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξή της για τους ευρέως προωθημένους και αμφιλεγόμενους εμβολιασμούς HPV.

Ανεξάρτητα απο όλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκει αποτελεσματικότατα τα εμβόλια HPV, θεωρώντας τα χρήσιμα εργαλεία για την «πρόληψη» του καρκίνου του τραχήλου.

Στην Ελλάδα η εισαγωγή του εμβολίου στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών έγινε τον Ιανουάριο του 2008 και το ΙΚΑ, όπως τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, καλύπτουν από τον Σεπτέμβριο του 2008 τον δωρεάν εμβολιασμό για τα κορίτσια 12-15 ετών. Από τον Ιανουάριο του 2009 γίνεται δωρεάν κάλυψη και των νεαρών γυναικών ηλικίας 16-26 ετών.

Μπορείτε να δειτε εδώ το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου