Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Πολύ περίεργο βίντεο για την Αίγυπτο κυκλοφόρησε στο You Tube


Ένα περίεργο βίντεο ανέβηκε στο ΥΤ το οποίο δείχνει σκηνοθετημένες διαμαρτυρίες. Ο τίτλος του είναι  قبل الحذف الاخوان تدرب أعضائها تمثيل مظاهرات وإصابات وضحايا لتصويرها للعالم والغرب والمغيبين και η google τον μεταφράζει: "Πριν από τη διαγραφή εκπαιδευμένα μέλη της Αδελφότητας αντιπροσωπεύουν τις διαδηλώσεις, οι τραυματισμοί και τα θύματα να φωτογραφηθεί για τον κόσμο και τη Δύση και των αγνοουμένων". Με λίγα λόγια, Η Αδελφότητα σκηνοθετεί τις φωτογραφίες για τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχει καμία άλλη περιγραφή, τα σχόλια είναι κλειστά και μόνο το λίνκ

μιας σελίδας στο φ/β 




Η κότα ή το αβγό; Στον πόλεμο της πληροφόρησης είναι δύσκολο ως και αδύνατο καμιά φορά να πεις με απόλυτη σιγουριά ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Ναι, θα μπορούσε να είναι βίντεο της Αδελφότητας, όπως θα μπορούσε να είναι και της αντίπαλης πλευράς που θέλει να υπονομεύσει την Αδελφότητα.

Το γεγονός πάντως είναι ένα: Ούτε μια, ούτε δυο φορές, εικόνες των ΜΜΕ καθώς και ειδήσεις έχουν παραποιηθεί. Έχουμε δει τεράστιες συγκεντρώσεις λαών που διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος να... κρατούν λάθος σημαία! Άντε να ξέρει ο μέσος Αμερικάνος όλες τις σημαίες των Αραβικών χωρών και βάλε. Άλλες φορές ο φακός γίνεται χαρισματικός κι άλλες πάλι πετσοκόβει. Στην περίπτωση των βομβαρδισμών της Βοστόνης κυκλοφόρησαν όχι λίγες ρετουσαρισμένες φωτογραφίες κι αποδείξεις επεμβάσεων. Κάποιες από αυτές μπορεί να ήταν και απάτη, κάποιες έδειχναν αληθινές. 


Οι Αμερικάνοι έχουν χολιγουντιανή εμπειρία πάνω σ' αυτό. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το μυθιστόρημα, που αργότερα έγινε και ταινία, Wag the Dog  με πρωταγωνιστή τον Dustin Hoffman, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του σκηνοθέτη που θα έπρεπε να σκηνοθετήσει τις ειδήσεις ενός ολόκληρου πολέμου των ΗΠΑ με την Αλβανία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχανε τη δημοτικότητα του λόγω ενός σκανδάλου του στυλ Μόνικας, και για να την αποκαταστήσει, σκηνοθέτησαν κυριολεκτικά πόλεμο με την Αλβανία, ο οποίος, φυσικά, είχε και θετική έκβαση για τους Αμερικάνους.  


allnewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου