Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Βίαιες ταραχές με 18 τραυματίες και 27 συλλήψεις στη Σιγκαπούρη

Μεταξύ των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί, τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο κάηκαν, ενώ 27 εργάτες από τη νοτιοανατολική Ασία συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή «Little India» (Μικρή Ινδία).


Βίαιες ταραχές σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στη Σιγκαπούρη όταν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, συγκλονίζόντας την πόλη-κράτος με την πολυεθνική εικόνα.

Δεκαοκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και αρκετά αυτοκίνητα της Αστυνομίας πυρπολήθηκαν στην πρώτη έξαρση βίας αυτού του είδους από το 1969, που αναβίωσε μνήμες των φυλετικών ταραχών που συγκλόνισαν τότε τη Σιγκαπούρη.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δέκα αστυνομικοί, τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο κάηκαν, ενώ 27 εργάτες από τη νοτιοανατολική Ασία συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο ενός Ινδού, τον οποίο παρέσυρε λεωφορείο στην περιοχή «Little India» (Μικρή Ινδία), όπου χιλιάδες εργάτες από την νοτιοανατολική Ασία τις Κυριακές απολαμβάνουν την ημέρα της ανάπαυσής τους, μερικές φορές κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ.

Μετά το τραγικό γεγονός, περίπου 400 άνθρωποι επιτέθηκαν σε λεωφορεία, καθώς και σε αυτοκίνητα της Αστυνομίας.

Οι εικόνες από τις πρώτες ταραχές φυλετικής βίας από τις αρχές του 1969, συγκλόνισαν τον πληθυσμό της πόλης-κράτους, μιας εξαιρετικά «αδιατάρακτης» πόλης όπου συνήθως επικρατεί απόλυτη τάξη.

«Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να επιβληθεί η πλήρης ισχύς του νόμου»δήλωσε ο πρωθυπουργός Λι Σιέν
Λονγκ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου