Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Προσοχή ! ενώ όλοι εστιάζουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη το "πολιτικό έγκλημα" συντελείται ΤΩΡΑ στην Πάτρα

Προσοχή ! ενώ όλοι εστιάζουν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη το "πολιτικό έγκλημα", όπως το χαρακτήρισε ο Κ. Κοντοές, πρώην πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας, ιδιωτικοποίησης του νερού συντελείται ΤΩΡΑ στην Πάτρα. 

Έχει χαθεί και η αιδώς και η κοινή λογική πλέον από αποκεντρωμένους και κεντρικούς κυβερνήτες που με βήμα ταχύ και πίσω από κλειστές αίθουσες χαρίζουν στην Πειραιώς εκτός από την υποθηκευμένη αγροτική γη της χώρας μας (μέσω της συγχώνευσης με την Αγροτική Τράπεζα) τώρα και το νερό της Αχαΐας. Τα ακούει αυτά η αγροτιά και η αντιπολίτευση; Τα ακούει αυτά ο νομικός κόσμος της χώρας και μάλιστα εν όψει της απόφασης του ΣτΕ για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού;

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Πάτρα: Σε ιδιώτες το νερό Στα χέρια του Ομίλου Πειραιώς μέσω ΕΤΒΑ το Δημόσιο αγαθόΣτα χέρια του ομίλου της τράπεζας πειραιώς μεσω ΕΤΒΑ οδηγείται πλέον και με τη βούλα το νερό που θα πίνουν οι πατρινοί αλλά και οι κάτοικοι δύο ακόμα καλλικρατικών Δήμων της Αχαϊας.

Το "φιλέτο" των υδάτινων πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου περνά από την πίσω πόρτα μέσω της ιδιωτικοποίησης του έργου.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους, επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με 30% στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001!

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η παράταξη "Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας" η διαχείριση του έργου θα πρέπει να γίνεται από τους τρεις δήμους που εξυπηρετούνται από το φράγμα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εντάσσεται σε ένα γενικευμένο στρατηγικό πλαίσιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Όχι από οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου τραπεζικού και ιδιωτικού κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ

ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ,ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΣ...ΛΟΥΣΟΥ ΤΟΝ...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου