Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ισλαμιστές μαχητές απήγαγαν 94 πολίτες

Σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία ανέλαβαν την ευθύνη για την απαγωγή τουλάχιστον 94 γυναικών και παιδιών, μελών της θρησκευτικής μειονότητας των αλαουιτών, στην οποία ανήκει και η οικογένεια του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, με ένα βίντεο που μεταδόθηκε χθες.

Οι πολίτες αυτοί είχαν απαχθεί τον Αύγουστο του 2013 από χωριά στην αγροτική περιοχή της Λαττάκειας. 


Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι κρατούν τους ομήρους για να εξασφαλίσουν την αποφυλάκιση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που έχουν συλλάβει οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Χιλιάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι κρατούνται από τις εμπόλεμες πλευρές σε αυτόν τον διαθρησκευτικό εμφύλιο πόλεμο που δεν έχει κοπάσει στιγμή και εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο του αυτόν τον μήνα.

Στο βίντεο, το οποίο μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, αναφέρεται ότι οι αντάρτες είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν τους πολίτες με τους 2.000 κρατουμένους που βρίσκονται στις φυλακές για διάστημα ενός έτους και πλέον.

Στο βίντεο τίθεται ως όρος οι περισσότεροι από ανθρώπους που θα αποφυλακιστούν να κατάγονται από παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και οι μισοί από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά, ανέφερε το Αλ Τζαζίρα.

Σε μια σκηνή, 3 γυναίκες που φορούν μαντίλες και είναι ντυμένες απλά απευθύνονται στον φακό. Ένα άλλο στιγμιότυπο απεικονίζει δεκάδες γυναίκες και παιδιά να στέκονται όρθιοι σε έναν χώρο ο οποίος περιβάλλεται από ψηλό τοίχο.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μεταδίδει ότι δεν έχει μπορέσει να εξακριβώσει από ανεξάρτητες πηγές την αυθεντικότητα του βίντεο και να το εξετάσει στο σύνολό του. 

Το Αλ Τζαζίρα δεν αναφέρθηκε στο όνομα της οργάνωσης των ανταρτών κι ανέφερε μόνο ότι πρόκειται για κάποια ομάδα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

trelokouneli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου