Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Η Βρετανία προχωρά σε άμεση εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου, παρά τις απειλές για κυρώσεις, λόγω Κριμαίας

Bulldog-bear-art-n 2278316bΤην άμεση εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία ξεκινά από τον ερχόμενο Οκτώβριο ο βρετανικός κολοσσός ενέργειας Centrica, η οποία κατέχει την British Gas.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, οι συμβάσεις παροχής ενέργειας που έχουν υπογράψει οι βρετανοί με την Ρωσία εξακολουθούν να ισχύουν, παρά

τις απειλές για κυρώσεις λόγω Κριμαίας και τα απανωτά διπλωματικά και οικονομικά εμπάργκο που επέβαλλαν πρόσφατα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε, και παρά τις έντονες πολιτικές πιέσεις για ενεργειακή «απεξάρτηση» της Δύσης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει υπογραφεί με τη Ρωσία από το 2012, όπως αναφέρει το παρκτορείο Reuters.

Όπως σημειώνει η Huffington Post στο δημοσίευμά της, η παραγωγή φυσικού αερίου στη Βρετανία σημειώνει μείωση κατά 7% ετησίως. Προς το παρόν, η Βρετανία δεν εισάγει απευθείας φυσικό αέριο από τη Ρωσία, αλλά οι παραδόσεις έρχονται μέσω Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Το 2012 η Βρετανία παρήγαγε περίπου το ήμισυ της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου, που ανέρχεται σε 91 δισ. κυβικά μέτρα. Οσον αφορά την εισαγωγή, περίπου το 29% του φυσικού αερίου έφτασε από τη Νορβηγία, το 7% από την Ολλανδία, το 3% από το Βέλγιο και το 15% από το Κατάρ.
(Η Ρωσία τώρα)


prisonplanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου