Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ο Δισεκατομμυριούχος Ομιντιάρ, Αφεντικό του Γκλεν Γκρίνγουολντ που διαχειρίζεται τις πληροφορίες του Σνόουντεν, Συγχρηματοδότησε Μαζί με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ Επαναστατικές Ομάδες στην Ουκρανία

Εικόνα: Αριστερά, ο δισεκατομμυριούχος Πιέρ Ομιντιάρ. Δεξιά, ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, “διαχειριστής” των πληροφοριών του Σνόουντεν.
[PandoPost.png / Boiling Frogs Post]


Αποκάλυψη από την ηλεκτρονική εφημερίδα Pando. Το αφεντικό του Γκρίνγουολντ, ο Ομιντιάρ, παρείχε στην ΜΚΟ «Ενιαίο Κέντρο Δράσεων» [Center UA] το 36% του προϋπολογισμού της για το 2012 ($500.000 δολάρια) – σχεδόν $200.000. Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Ηνωμένων Πολιτειών [USAID] παρείχε το 54%. Άλλοι χρηματοδότες περιλαμβάνουν την National Endowment for Democracy της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Pando Απαντά στην Αιτιολόγηση του Γκρίνγουολντ που Εργάζεται για έναν Σκοτεινό Δισεκατομμυριούχο ο Οποίος Έχει Σχέσεις με την Αμερικανική Κυβέρνηση και με Επιχειρήσεις Αλλαγής Καθεστώτων Παγκοσμίως.

Σχετικά με τη σημασία του να κρατάς τους επενδυτές εκτός της αίθουσας σύνταξης και να μην φέρεσαι στους αναγνώστες σου σα να είναι ανόητοι.
Σύμφωνα με τις χρηματικές αποκαλύψεις και αναφορές που δημοσίευσε η Pando, ο ιδρυτής και εκδότης του νέου εγχειρήματος του Γκλεν Γκρίνγουολντ, επένδυσε μαζί με την Κυβέρνηση των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση για αλλαγή της κυβερνήσεως στην Ουκρανία.

Αυτή είναι μια σημαντική αποκάλυψη που δικαιώνει τα άρθρα μας για το τρίγωνο Γκρίνγουολντ-Σνόουντεν-Ομιντιάρ (Παρακαλώ διαβάστε παρακάτω τις συνδέσεις). Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα αλλά σας καλώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Pando και να διαβάσετε ολόκληρη την ερευνητική έκθεση, και να το κάνετε πολλές φορές.



########

«Σύμφωνα με την Kyiv Post, το Δίκτυο Ομιντιάρ του Πιέρ Ομιντιάρ (μέρος του Ομίλου Ομιντιάρ ο οποίος κατέχει το δημοσιογραφικό οργανισμό «First Look Media» και τον ιστοχώρο «The Intercept»), παρείχε στην ΜΚΟ «Ενιαίο Κέντρο Δράσεων» [United Actions Centre], το 36% του προϋπολογισμού της για το 2012 ($500.000 δολάρια) – σχεδόν $200.000. Η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Ηνωμένων Πολιτειών [USAID] παρείχε το 54%. Άλλοι χρηματοδότες περιλαβμβάνουν την National Endowment for Democracy της κυβέρνησης των ΗΠΑ.»

«Το 2011, το Δίκτυο Ομιντιάρ έδωσε $335.000 στο «New Citizen» [Νέο Πολίτη], ένα από τα αντι-Γιανούκοβιτς πρότζεκτς υπό τη διεύθυνση της ΜΚΟ Centre United Actions [Ενιαίο Κέντρο Δράσεων], με προεδρεύων τον Rybachuk. Εκείνη την εποχή, το Δίκτυο Ομιντιάρ καυχιόταν ότι η επένδυσή στο «Νέο Πολίτη» θα βοηθούσε στη «διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής» στην Ουκρανία…»

«Η αξιολόγηση των λεπτομερών οικονομικών στοιχείων από την Pando (ενσωματωμένα κάτω) δείχνουν επίσης ότι το Δίκτυο Ομιντιάρ κάλυψε και τα έξοδα για την επέκταση του πρότζεκτ «Chesno» [πολιτικό κίνημα που σημαίνει "ειλικρινά/τίμια"] του Rybachuk εναντίον του Γιανούκοβιτς, σε περιφερειακές πόλεις συμπεριλαμβανομένων των Poltava, Vinnytsia, Zhytomyr, Ternopil, Sumy και αλλού, κυρίως στο δυτικό και κεντρικό ουκρανόφωνο τμήμα.»

«Ορισμένα από τα κεφάλαια του Ομιντιάρ προορίζονταν ειδικά για την κάλυψη των δαπανών του Rybachuk στη σύσταση των «καθαρίστε το κοινοβούλιο» Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στα περιφερειακά κέντρα της Ουκρανίας. Λίγο μετά τις διαδηλώσεις της Ευρωπλατείας (Euromaidan) που ξέσπασαν τον περασμένο Νοέμβριο, το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας άνοιξε μια έρευνα ξεπλύματος χρήματος στις ΜΚΟ του Rybachuk, σέρνοντας το όνομα του Ομιντιάρ στον ριψοκίνδυνο πολιτικό αγώνα.»

########

O Mark Ames, ο δημοσιογράφος του Pando, αναδυκνύει κάποια πολύ σημαντικά θέματα και ερωτήματα.

########

«Όλο αυτό καταλήγει σε μία σύγκρουση δημοσιογραφικών συμφερόντων του χειρίστου είδους: Ο Ομιντιάρ εργάζεται χέρι-χέρι με αμερικανικές υπηρεσίες εξωτερικής πολιτικής για την παρέμβαση σε ξένες κυβερνήσεις, συγχρηματοδοτώντας την αλλαγή διοικήσεων με γνωστούς παράγοντες της Αμερικανικής αυτοκρατορίας – ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνει μία αυξανόμενη ομάδα αυτοαποκαλούμενων «ανεξάρτητων δημοσιογράφων», η οποία δεσμεύεται να διερευνήσει τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και υπερηφανεύεται για την μοναδικά «αντίδικη» σχέση της απέναντι σε αυτά τα κυβερνητικά όργανα.»

«Όπως δήλωσε και ο συντακτικός υπάλληλος Jeremy Scahill του «First Look» στην Daily Beast, «Είχαμε μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με αυτό αναμεταξύ μας, για το ποια θα είναι η θέση μας εάν ο Λευκός Οίκος μας ζήτησει να μην δημοσιεύσουμε κάτι …. Με εμάς, επειδή θέλουμε να είμαστε αντίδικοι, δεν θα γνωρίζουν ποιο τηλέφωνο να καλέσουν. Γνωρίζουν ποιον θα καλέσουν στους Times, γνωρίζουν ποιον θα καλέσουν στην Post. Με εμάς ποιόν θα καλέσουν; Τον Πιέρ; Τον Γκλεν;»

«Από τα πολλά προβλήματα που θέτει, κανένα δεν είναι πιο σοβαρό από το γεγονός ότι ο Ομιντιάρ ‘κρατάει’ τα δύο άτομα που έχουν αποκλειστική πρόσβαση στο πλήρες αρχείο της NSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) του Σνόουντεν, τον Γκλεν Γκρίνγουολντ και την Λώρα Πόϊτρας (Laura Poitras), Περιέργως, ο ίδιος δισεκατομμυριούχος που συγχρηματοδότησε το «πραξικόπημα» στην Ουκρανία μαζί με την USAID [Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης Ηνωμένων Πολιτειών], έχει επίσης αποκλειστική πρόσβαση στα μυστικά της NSA – και πολύ λίγα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης τολμούν να εκφράσουν σκεπτικισμό γι ‘αυτό.»

«Αλλά αυτό που είναι άμεσα πιο ανησυχητικό είναι αυτό που διαφοροποιεί τον Ομιντιάρ. Σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους, ο Ομιντιάρ δεν έχει εισπράξει τίποτε άλλο εκτός από άκριτη, κολακευτική κάλυψη από τον Τύπο, ιδιαίτερα από αυτούς που έχει προσλάβει. Με την απόκτηση της «ονειρικής ομάδας» των εναπομεινάντων ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης – Γκρίνγουολντ, Jeremy Scahill, Wheeler, τον πρώην συνεργάτη μου Matt Taibbi – και ας μην αναφέρω “κριτικούς” όπως τον Jay Rosen – αγοράζει τόσο τη σιωπή όσο και την κολακεία του Τύπου.»

########

Εντάξει, βάζω φρένο για να μην παραθέσω ολόκληρο το εκρηκτικό άρθρο. Παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα τους και διαβάστε ολόκληρη την αναφορά εδώ.

Εδώ είναι η σειρά των άρθρων και των σχολιασμών που έχω γράψει για το τρίγωνο Γγκρίνγουολντ-Ομιντιάρ-Σνόουντεν από τον Νοέμβριο του 2013:

Thank You NSA, Snowden & the Media for Showing our Super-Ness in Something!
The Entire Snowden NSA Cache Exposed Once and for All
Part II: David Miranda’s Detainment: The Calico Kitten in Wag-The-Dog?
Part I: The Doomsday Insurance Cache That Was, and Then Never Was
Dear Mr. Snowden, It’s Time to Come Out & Take a Stand Publicly as to Your Intentions
Establishment-Made Heroes, Blind Seekers of Saviors & Suckers
Green-Light for Greenwald: Government Duplicity or Government Duality?
Greenwald-Omidyar Venture: Blurring Lines Between Being A Source & Being A Journalist
Greenwald Goes on Record: “I Don’t Doubt PayPal Cooperates with NSA!”
BFP Report- Omidyar’s PayPal Corporation Said To Be Implicated in Withheld NSA Documents
Checkbook Journalism & Leaking to the Highest Bidder

Μετάφραση Φαίη.

ΠΗΓΗ: BOILING FROGS POST


averoph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου