Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Στη Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται αμερικανικό αντιτορπιλικό

Το USS Truxtun, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό με κατευθυνόμενους πυραύλους, οδεύει προς τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις.

Τα γυμνάσια αυτά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν πολύ καιρό πριν από την κρίση στην Ουκρανία, όπως διευκρίνισε σήμερα Πέμπτη το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.


Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα μία ημέρα αφού το Πεντάγωνο αποκάλυψε τα σχέδιά του να διαθέσει περισσότερα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ για την προστασία του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από τη στάση της Ρωσίας απέναντι στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας βρίσκεται η σημαντικότερη βάση της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το Truxtun ξεκίνησε την Πέμπτη από την Ελλάδα με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα όπου θα διεξαχθεί ναυτική εκπαίδευση με τις βουλγαρικές και ρουμανικές δυνάμεις.

«Ενώ το πλοίο θα βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, θα γίνουν γυμνάσια με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή, τα οποία είχαν προγραμματιστεί προ πολλού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ναυτικού. «Οι επιχειρήσεις του Truxtun στη Μαύρη Θάλασσα είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν την αναχώρησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες», επέμεινε.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/news/world/article/5093997/sth-mayrh-thalassa-kateythynetai-amerikaniko-antitorpiliko/ 


newsnowgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου