Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"Φέρτε πίσω τη δημόσια βρύση !" λένε τα ..."Αμερικανάκια" -- Ατζέντα 21

Ενώ εμείς εδώ στο Βόλο, μέσα στην αγωνία μας να γίνουμε Ουλμ, Μονακό ή Ελβετικό ρολόι- έτσι μας υπόσχονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι- δεν συζητάμε τέτοιες οπισθοδρομικές αντιλήψεις! Ο δήμαρχος είχε απορρίψει την πρόταση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό "γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στις στάμνες και τα ...γαϊδούρια". Εμείς επιμένουμε και διεκδικούμε τις δημόσιες βρύσες γι αυτό ξεκινάμε μια προσπάθεια ενημέρωσης με μια σειρά από σχετικά κείμενα ώστε το αίτημα να υιοθετηθεί από τους πολίτες του Βόλου.

Το Γραφείο Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, (EPA) ,συνεργάζεται (από το 2012) με Δημάρχους σε όλη τη χώρα ενόψει της Διάσκεψης των Δημάρχων των ΗΠΑ, για την επανενεργοποίηση του θεσμού της παροχής του έθνους μας σε δημόσιες βρύσες . Εργαζόμαστε μαζί για να φέρουμε πίσω τις δημόσιες βρύσες στα πάρκα , στις παιδικές χαρές , στις αυλές των σχολείων , στους δρόμους της πόλης μας και στα κέντρα των πόλεων , προκειμένου να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε καθαρό , ασφαλές και υγιεινό πόσιμο νερό στους ανθρώπους όλων των ηλικιών .

Δήμαρχοι και πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για συνεργασία με την EPA και τη Διάσκεψη των Δημάρχων των ΗΠΑ , αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να επενδύσουν στις κοινότητές τους για την αποκατάσταση των δημόσιων βρυσών μας και να δημοσιοποιήσουν τα οφέλη του ασφαλούς και στη διάθεση του κοινού νερού της δημόσιας βρύσης . Η EPA καλωσορίζει και όσους άλλους επιθυμούν να συνεργαστούν και τους καλεί να εγγραφούν μέσω email στη διεύθυνση Nizanna Bathersfield ( bathersfield.nizanna @ epa.gov ) .

Η επιστροφή στις δημόσιες βρύσες στις πόλεις παρέχει μια μεγάλη ποικιλία από δημόσιες παροχές . Πέραν του ότι δίνεται μια ευκαιρία για να εκπαιδευτεί το κοινό για τη σημασία της ασφαλούς και ελέυθερης πρόσβασης των δικτύων δημόσιου πόσιμου νερού , οι δημόσιες κρήνες εξυπηρετούν τα μέλη της κοινότητας και τους τουρίστες που θέλουν να πίνουν καθαρό νερό . Παρέχουν μια εναλλακτική λύση στα αναψυκτικά και άλλα ποτά υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη για τα παιδιά , τόσο στα σχολεία όσο και παντού μέσα στην πόλη . Αποκαθιστώντας τις παλιές χαλασμένες δημόσιες βρύσες εξυπηρετούμε όχι μόνο τους πολίτες μας , επιπλέον διατηρούμε τα εικονικά σύμβολα της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, στις κοινότητές μας .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποιοτικά πόσιμα νερά βρύσης διαθέσιμα στους καταναλωτές με πολύ χαμηλό κόστος . Οι πόλεις και οι δήμοι σε όλη τη χώρα εργάζονται πολύ σκληρά για να παρέχουν αυτή την ανεκτίμητη υπηρεσία , ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για την κατασκευή συστημάτων επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού για να φέρουν καθαρό πόσιμο νερό βρύσης απευθείας σε σπίτια , σχολεία και γραφεία στις κοινότητές τους , 24 ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο . Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση για το μέλλον των διαθέσιμων στο κοινό πόσιμο νερό . Υπάρχουν περίπου 155.000 δημόσια συστήματα ύδρευσης στις ΗΠΑ που επεξεργάζονται , φιλτράρουν και παραδίδουν το νερό της βρύσης με μέσο κόστος 0,2 σεντ ανά γαλόνι .

Οι κάτοικοι πληρώνουν τέλη που βοηθούν στην υποστήριξη αυτού του έργου , και είναι σημαντικό για το κοινό να κατανοήσει την αξία της επένδυσης σε συστήματα δημόσιου πόσιμου νερού . Η αξασφάλιση ελεύθερης πρόσβασης σε καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό στις δημόσιες βρύσες, είναι ένας εύκολος τρόπος για να περάσει στον κόσμο αυτή η αντίληψη.

Διαβάστε εδώ το πρωτότυπο

πηγή: watervolo.blogspot.gr

Picture
"Έχετε γεια βρυσούλες"; - Ατζέντα 21


Αυτός εδώ στο μπλογκ του αναρωτιέται αν 'εξαφανίζονται' οι δημόσιες βρύσες. 


Ναι, εξαφανίζονται, όχι μόνο στο χωριό σου αλλά παντού, γιατί είναι μέρος της Ατζέντας 21. Το νερό, επειδή είναι 'δημόσιο' αγαθό πρέπει να διαχειρίζεται 'βιώσιμα΄και ο καλύτερος τρόπος είναι ... η ιδιωτικοποίηση και η πώληση του.


allnewz.weebly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου