Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στήνουν τριπλές κάλπες με κρυφή ρύθμιση;

Διάταξη του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές περιέχει κρυφή ρύθμιση για ταυτόχρονη διενέργεια εθνικών εκλογών - «Δεν μπορώ να το αποκλείσω, με αυτά που γίνονται σήμερα» είπε ο Γρηγοράκος

Το επίμαχο άρθρο ορίζει ότι σε περίπτωση που η διενέργεια βουλευτικών εκλογών συμπέσει με τις ευρωεκλογές τότε η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα.

 

Κρυφή ρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για την ταυτόχρονη διενέργεια εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, περιέχει διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο καθορίζεται η εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Πρόκειται για το άρθρο εννέα το οποίο ορίζει ότι σε περίπτωση που η διενέργεια βουλευτικών εκλογών συμπέσει με τις ευρωεκλογές τότε η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και ενώπιον του ίδιου αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής και των ίδιων μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά μετά και τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη, αν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος επιχείρησε να υποβαθμίσει το σενάριο αυτό αντιτείνοντας ότι πρόκειται για μια απλή μεταφορά άρθρου από το νόμο του 1981

Ωστόσο τα ήξεις αφίξεις από την πλευρά του, λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν ισχυρές σκέψεις για το στήσιμο πρόωρων καλπών. «Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα ότι δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητείται το νομοσχέδιο. Αργότερα διόρθωσε φοβούμενος προφανώς το θόρυβο που θα προκαλούσε «από όσο ξέρω δεν τίθεται τώρα ζήτημα ταυτόχρονα και βουλευτικών εκλογών, είπα ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου».


Την διάχυτη καχυποψία ενίσχυσαν και οι αποκαλύψεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη παραγγείλει, με απευθείας μάλιστα ανάθεση, 30.000 επιπλέον κάλπες με δυνατότητα προσαύξησης κατά 20%, ενώ ενισχυμένος θα είναι και ο αριθμός των εκλογικών σάκων.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθης Παναγούλης σημειώνοντας ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό πίεζε τη Χρυσή Αυγή να μην έχει συνδυασμούς στο νομό Αττικής, στην Ά Αθηνών, στη Μεσσηνία και την Κορινθία ώστε να καρπωθεί η ΝΔ τις ψήφους τους.

Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξουν και άλλες ειδήσεις σε βάρος της ΝΔ προερχόμενες από τη Χρυσή Αυγή και ισχυρίστηκε ότι υπήρξε επιτελείο με τους Μπαλτάκο, Δένδια, Βορίδη και Γεωργιάδη με παράγοντες της ακροδεξιάς οργάνωσης.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου