Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

CODEX ALIMENTARIUS: ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΕΟΓΡΑΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ

Το 2008, χρησιμοποιώντας την τοξική βιομηχανική χημική μελαμίνη σε βρεφικό γάλα, 6 βρέφη πέθαναν, ενώ περισσότερα από 303.000 ήταν άρρωστα.

Εκείνη την εποχή, ο ΟΗΕ και η Επιτροπή του Codex Alimentarius (CAC), είχε επιτρέψει το μέγιστο όριο 1 χιλιοστογράμμου ανά χιλιόγραμμο. Τώρα το CAC έχει αναθεωρήσει εκείνο το μέγιστο σε 0.15 millgrams ανά χιλιόγραμμο.

Η μελαμίνη είναι μια επικίνδυνη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των πιάτων και σκευών κουζίνας. Οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν το χημικό ως μια ελαφριά λύση για το βρεφικό γάλα σε
σκόνη, με το πρόσχημα ότι ήταν θετικό για τον εμπλουτισμό των πρωτεϊνών.

Η κινεζική γλουτένη ρυζιού και σίτου περιέχει επίσης τη μελαμίνη και βρέθηκε σε επικίνδυνα επίπεδα, όταν εξετάστηκαν τα τρόφιμα κατοικίδιων ζώων που εξήχθησαν από την περιοχή το 2007. Οι γάτες και τα σκυλιά που έφαγαν τα τρόφιμα πέθαναν από νεφρική ανεπάρκεια.

Εχουν καταλήξει επίσης στο συμπέρασμα ότι η μελαμίνη έχει προκαλέσει την ανάπτυξη πετρών στα νεφρά και νεφρική βλάβη στους ενήλικες.
Το CAC είναι ένα διακυβερνητικό σώμα των Η.Ε που αποτελείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Η.Ε. η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), και 170 διεθνείς κυβερνητικοί εκπροσώποι, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με το CAC, ο ΟΗΕ προσπαθεί να αναλάβει τις τιμές των τροφίμων διεθνώς με τον έλεγχο του εμπορίου τροφίμων και τον ανασχηματισμό της καταναλωτικής υγείας.
Επιτηρούν τα διεθνή πρότυπα τροφίμων και σιγουρεύονται ότι οι κυβερνήσεις τους τα εφαρμόζουν με την επιρροή των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Αυτή τη στιγμή η Ιταλία στη Ρώμη, έχουν την 35η σύνοδο στην Επιτροπή του Codex Alimentarius. Την ατζέντα τους, για το στρατηγικό σχέδιο 2014-2019, όπου το CAC αναπτύσσει «βασισμένα σε επιστημονικά δεδομένα και συνολικά εφαρμόσιμα διεθνή πρότυπα για τα τρόφιμα, την προώθηση της χρήσης των προτύπων αυτών από τις χώρες.”
Στη συνεδρίαση, το CAC αποφάσισε σχετικά με τις μέγιστες χρήσεις του τοξικού χημικού ractopamine, MRL, το οποίο ενισχύει τη λιπαρότητα του κρέατος των ζώων.

Οι χωριστές άδειες για το βόειο κρέας και το χοιρινό κρέας, θα καθιερωθούν για «να πάρουν κάτω από οποιουσδήποτε εμπορικούς περιορισμούς που προκαλούνται από μια ανάρμοστη απαγόρευση, την χρήση του ractopamine,»

Το εισαγόμενο βόειο κρέας στις ΗΠΑ περιέχει το υπόλειμμα ractopamine
Μεταξύ 2014 – 2019 το Στρατηγικό Σχέδιο του CAC, προορίζεται να εφαρμοστεί πλήρως από διεθνή εξουσιοδότηση, »για να καλύψει τις ανάγκες” των παραγόντων και των μελών τους. Οι ιδιαιτερότητες του Στρατηγικού Σχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε από το ψήφισμα του ΠΟΥ και που θα επιβληθεί από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. FAO θα επιφορτιστεί με την “[βελτίωση] ποιότητας και ασφάλειας για τα τρόφιμα σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας.”
Ο CAC πιστεύει ότι με την αύξηση του πληθυσμού, την κλιματική αλλαγή και «την αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα” τέσσερις στρατηγικοί στόχοι πρέπει να εφαρμοστούν που να αντικατοπτρίζουν το παγκόσμιο όραμα.
  • Πρότυπα των Ηνωμένων Εθνών για τα τρόφιμα
  • Με βάση την επιστήμη
  • Υποχρεωτική συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας
Το CAC στηρίζει αποκλειστικά τα πρότυπα των τροφίμων τους σε επιστημονικές εξελίξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας και του παγκόσμιου εμπορίου τροφίμων.

Με την ανταλλαγή της οικονομικής ενίσχυσης από τα κράτη μέλη για τη επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη, θα εξασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα μπορούν να δημιουργηθούν για την κατανάλωση των αναπτυσσόμενων εθνών.

Σε αυτές τις αναπτυσσόμενες χώρες, το CAC απαιτεί τη συμμετοχή με οικονομικό εκβιασμό και με χρήματα από το Ταμείο του Codex Trust.
Προωθούν το κυβερνητικό επίδομα των προγραμμάτων και των δομών των Η.Ε σύμφωνα με τη βιώσιμη εθνική χρηματοδότηση από τα Η.Ε.
Φέτος, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο Codex Alimentarius θα είναι το θεμέλιο της νέας πρωτοβουλίας του να συγχωνεύσει τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τον εντοπισμό νέων χρήσεων για τα φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Αναγνωρίστηκε ότι:
  • Μπορεί να υπάρξει ανάγκη για νέες δοκιμές σε ανθρώπους, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
  • Η γενετική εφαρμοσμένη μηχανική θα χρησιμοποιηθεί για να ανακαλύψει τις αποκλειστικές φαρμακευτικές ανάγκες για όλες τις νέες και παλαιές ασθένειες.
  • Η βιομηχανία συμπληρωμάτων βιταμινών θα καταργηθεί σταδιακά συστηματικά
Το εκτελεστικό διάταγμα του Obama που καθιερώνει την εθνική πρόληψη, την προώθηση υγείας και το Συμβούλιο δημόσιας υγείας το 2010, εξουσιοδότησε το CAC για να θεσπίσει τα διεθνή πρότυπα τροφίμων τους στις ΗΠΑ.
Η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της σε αυτή των Ηνωμένων Εθνών για εξαγορά των τροφίμων, των βιταμινών, και των ιατρικών ουσιών μας με την ασφάλεια Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων.
Αυτό επιτρέπει στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να χρεώνουν “τέλη χρήσης” σε εταιρείες φαρμάκων, και να δημιουργήσουν αυτό που αποκαλούν «αξιολογήσεις της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας”.
Αφότου οι φαρμακευτικές εταιρείες αγοράζουν αθόρυβα τις εγκεκριμένες αναθεωρήσεις τους, δίνεται στα φάρμακά τους το πράσινο φως και εισάγονται στο ευρύ κοινό.
Αυτή η οικονομική σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση και τις εταιρίες φαρμάκων, σε συνδυασμό με τον ΟΗΕ, είναι μια απάτη που θα οδηγήσει σε μειώσεις στην υγεία και την ευημερία της στο ευρύ κοινό.

Η παγκόσμια ελίτ θέλει το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού νεκρούς, επειδή μια μικρή ομάδα ανθρώπων είναι ευκολότερο να ελεγχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου