Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μελέτη συνδέει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με διαταραχές

σχόλιο Freedom Brake: Άρθρο στο British Medical Journal Open (BMJ Open) των Claudio Gómez-Perretta, Enrique A Navarro, Jaume Segura και Manuel Portolés συνδέει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με μια σειρά συμπτωμάτων.

Η έρευνα, Subjective symptoms related to GSM radiation from mobile phone base stations: a cross-sectional study, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα πιο συχνά συμπτώματα που σχετίζονται με την έκθεση του ατόμου σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπονται από βάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι τα παρακάτω: 

  • έλλειψη όρεξης
  • έλλειψη συγκέντρωσης
  • ευερεθισμός
  • διαταραχή ύπνου 
Η έρευνα αναφέρει και άλλες μελέτες που δημοσιεύτηκαν, οι οποίες φανερώνουν περισσοτερά και εντονότερα συμπτώματα αναλογικά με την απόσταση που ζει κανείς σε μια βάση κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η έρευνα Selbitz (2010), παραδείγματος χάριν, περιγράφει τη σχέση δόσης-απόκρισης με συμπτώματα που έχουν να κάνουν με τον ύπνο, την διάθεση, τις κλειδώσεις, το δέρμα, καθώς επίσης προβλήματα του νευρολογικού, καρδιαγγειακού, οπτικού και ακουστικού συστήματος.

Στις ΗΠΑ, μια χώρα που έχει πάνω απο 190.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία για το θέμα. Αν ζείς στις πορτοκαλί  περιοχές, εκτίθεσαι σε ακτινοβολία πύργων κινητής τηλεφωνίας.

 

Η λέξη electropollution (ηλεκτρομαγνητική ρύπανση) έχει μπει για τα κάλα στο λεξιλόγιό τους. Καιρός να στρέψουμε το βλέμμα μας και εμείς στο πρόβλημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου